Igår ...
... gjorde jag färdig Simons tröja, den jag köpte garn till i Falun i september.
... hämtade jag äntligen medicinen mot hand- och fotpirret. Den heter Neurontin och är egentligen en epilepsimedicin. Jag tog en kapsel igår kväll. Sedan sov jag jättetungt. Jag vaknade en gång för att gå på toaletten och då var jag alldeles yr och konstig. När klockradion satte igång kunde jag inte fatta, att det var morgon. Nu börjar jag kvickna till. Det är meningen att jag ska ta medicinen tre gånger om dagen så småningom. Undrar hur det ska gå.
... lagade jag franska rårakor. Det är en sån där grej jag ofta tar till, när fantasin tryter. Lättlagat, gott och ingredienserna (så när som på fläsket) finns oftast hemma.
Ta till varje portion:
1 stor potatis
1 liten gul lök
1 ägg
Riv lök och potatis. Blanda med ägg. Krydda med salt och peppar.
Stek i medelvarm panna. Tre rårakor i en pannkakslagg eller stor stekpanna tycker jag är lagom storlek.
Servera med stekt fläsk, grönsallad och lingon.
Förr stekte jag rårakorna i flottet från fläsket, men då fastnade de gärna i pannan, så numera använder jag smör eller margarin. Receptet är från Ria Wägners TV-program Hemma med Ria någon gång på 60-talet, om någon till äventyrs minns det.
... tittade jag lite på curling. Fascinerande spel. Beror det kanske på, att det går så bra för svenskarna? Ikväll är det herrarnas kortprogram i konståkning. Vi har en landvetterkille, Kristoffer Berntsson, med. Gissa om jag ska titta då.
7 Comments:
FRESTARE, kallade vi rårakor för när jag växte upp. Vi gjorde precis som du, men la några ansjovisfileer på mot slutet av stekningen, eller en skiva ost som fick smälta lite. :-P
Låter också gott. Särskilt med ost. Det har man väl oftast hemma, så då behöver man inte gå till affären alls. Smart! :^D
Skal prøve å lage rårakor en gang, skal poteten være rå eller kokt? Har prøvd å lage røsti flere ganger uten særlig hell, kanskje jeg blir heldigere med disse?
Håper formen din er bra!
Klem, Merete
Potatisen ska vara rå och finriven. Eftersom äggen binder ihop smeten är det mycket lättare att laga än rösti. Men stekpannan får inte vara för varm, då kan de fastna.
Tack för receptet. Det ska jag testa. Jovistt minns jag Ria... i ärlighetens namn minns jag nog mest hennes "vinkning".
Konstigt ... när jag ringde till mina föräldrar ikväll, var min bror med son där. "Vad gör du?" frågade jag, och min bror svarade "jag steker Frestare ..."
Fewruled
Det är klart, pojkvasker, du var ju så ung. Hemma med Ria var troligen betydligt mera intressant för en nybliven fru än för en tonårsgrabb. ;^)
Josse, blev det med ansjovis eller ost?
Skicka en kommentar
<< Home